Skip to content

Op deze pagina kunt u nieuwe muziek beluisteren van Harmen Veerman, veelal opgenomen in zijn eigen studio. Onderaan de pagina meer uitleg over de songs.

YOU WROTE A SONG
Dit nummer is geschreven naar aanleiding van het overlijden van m’n broer Cees Veerman, zanger en (hele mooie) liedjes-schrijver van The Cats. In het liedje maak ik gebruik van enkele korte stukjes van teksten die Cees heeft gezongen en geschreven indertijd met en voor The Cats. Luister zelf maar en ontdek waar deze phrases in voorkomen. In het  stukje: “but I know that I”  verwijs ik muzikaal even naar het eind van “I gotta know what’s going on”

BUT THE TIME
Je komt wel eens een vriendin van vroeger tegen of ziet wel eens een foto van iemand waar je in je jonge jaren een tijdje hoteldebotel van bent geweest.  Soms verwaterde zo’n relatie al gauw omdat je misschien toch niet zo goed bij de ander paste. Het gebeurt wel eens dat je in gedachten dan teruggaat en fantaseert hoe je leven er dan uit zou zien. De inspiratie van “But the time” is ook voortgekomen uit zoiets.
Een foto’tje in een krantje of bijvoorbeeld op Facebook laat je dan meegaan en haalt allerlei leuke en minder leuke herinneringen bij je naar boven. In de tekst word ik ook nog aan de kant gezet door m’n zogenaamde toekomstige bruid met m’n trouwring nog in m’n hand. Ik denk niet dat dit echt is gebeurd maar je weet maar nooit.
De song is bij me thuis opgenomen en later zijn de drums ingespeeld door Martijn Tuijp. Gitaarpartijen en basgitaar heb ik zelf ingespeeld. Mijn zwager Dick Plat speelt piano, accordeon en violen op deze song.
De drums en toetsen zijn opgenomen in “de Royal Studio” van Jan Koning. Jan heeft “But the time” ook gemixed en gemastered. Leuk nog om te vermelden; het dameskoortje is ingezongen door Kyra Tol en Kyra Collier.  Deze meisjes waren, toen zij dit in mijn homestudio inzongen, 13 jaar!!

THIS IS NOT THE YEAR OF THE CAT
Dit nummer gaat over onze familie. Zoals veel mensen wel weten worden wij In Volendam  de “poezenfamilie” genoemd. Door deze naam “poesie” is ook  de naam van  the Cats ontstaan omdat m’n broer Cees  indertijd zanger was van deze top-band.Het nummer verhaalt over een slechte periode in mijn familie.
In een tijdsbestek van iets meer dan twee jaar zijn m’n jongste zus en drie broers overleden.  Zodoende dus: “This is not the year of the Cat”. Het eerste deel van de song gaat over m’n zus Wil en het laatste deel gaat over m’n broers; Henk, Martin en Cees. Dit nummer is helemaal opgenomen in m’n thuis-studio en alle instrumenten en stemmen zijn door mezelf ingespeeld en ingezongen. Met dank aan Anne Veerman voor de mooie vioolpartij.

 A PENNY FOR YOUR THOUGHTS MY DEAR
Gewoon een gezellig up-tempo liedje met een leuk gitaar partijtje. Alle muziek en stemmen door mezelf ingespeeld en gezongen in mijn Homestudio: The Cornerbox. Superleuk om te doen!!

WHEN THE SUN WENT DOWN IN SEVILLA
Een aantal jaren geleden gingen we een rondtrip maken door Andalusie, Spanje. Tijdens deze trip ben ik zo ontzettend ziek geworden dat ik dacht dat ik niet meer heelhuids terug zou komen in Nederland.   De reden van deze aanvallen waren veroorzaakt door een bacteriële infectie waarvan de oorsprong nooit echt bekend is geworden.  De nasleep van de ziekte was gerust nog wel heftig en het duurde  nog wel enkele maanden voordat ik weer helemaal de “oude” was. De slechtste periode waren de dagen dat we in Sevilla waren. Hier hadden we ook een boottocht gemaakt over de rivier met een aantal aparte bruggen. De song heeft een beetje Mexicaans / Texaanse inslag door de manier waarop de ritmegitaar gespeeld wordt en de blazers. De laatste regels zijn: “shaking and trembling, tossing and turning in Spain vanwege de lange nachten met koortsaanvallen. Ik vind het zelf wel een lekker nummer maar geen leuke aanleiding voor een song!

PICTURES
Bij het struinen in een van de lades van je bureau kom je een map tegen met een aantal foto’s van vroegere vakanties. Foto’s, lekker languit liggend in het gras aan de oevers van een rivier of lopend langs het strand tot de zon weer opkomt. Foto’s die gemaakt zijn op het vliegveld terwijl je wacht in de hal totdat
je vlucht wordt afgeroepen. “come on let’s fly to the sun”